http://gitarkursuizmir.net/wp-content/uploads/2012/08/gitarakord-300x211.jpg Ağu04

Etiketler

Benzer Yazılar

Paylas

Gitarın Akordu Neden Bozulur?

Gitar telli bir çalgıdır. Telli olduğu için akort edilmesi gerekir. Akordu bozuk gitardan istediğiniz tonda yani doğru tonda ses alamazsınız.

Gitarın akordu?

Gitar Akord

Gitar Akort Sistemi

Gitarın doğru akortlanmış olması, kulağın doğru seslere alışması için çok önemlidir.

Gitarı çalmak için elinize aldığınızda ilk yapmanız gereken gitarın akordunu kontrol etmek olmalıdır, akordu bozuk bir gitarla çalmak yanlış seslere alışmanıza sebep olacak ve kulağınızı bozacaktır.

Genellikle gitara yeni başlayanlar “gitarı daha dün akort ettim, akordu bozulmamıştır” gibi düşünerek, akorda dikkat etmeden çalışma yaparlar. Oysa ki bu çok yanlış bir düşüncedir. Gitarın akordu birçok sebepten dolayı bozulabilir.

  • Gitarın fazla hırpalanması
  • Gitarın akort mekanizmasının etrafa çarpması
  • Gitarın sert kullanılması ve buna bağlı olarak tellerin esnemesi
  • Akort mekanizmasından kaynaklanan arızalar
  • Yeni tel takılmasına bağlı olarak henüz tellerin tam oturmamış olması
  • Gitarın akordunun bozulmasının başlıca sebepleridir.

Bu yüzden gitar kursuna başladığınızda üşenmeden, gitarı hem akort aletiyle, hem başka bir müzik aletinden bir notayı referans olarak, ve gitarı kendi içinde akort etmeyi öğrenmeniz, sizin için daha iyi olacaktır.

Aklınızda başka sorular varsa ve bizimle direkt iletişime geçmek isterseniz Gitar Kursu İzmir sitemize tıklayabilirsiniz.