Gitar İpuçları: Parmak Uçlarınızı Sertleştirme

Yeni bir gitar teli paketi açmak her zaman heyecan vericidir, ancak onları tekrar kurmak ve parmaklarınıza alıştırmak tamamen bambaşka bir hikayedir… İster farklı bir markaya geçiş yapmış olun, ister denenmiş ve orjinal olana bağlı kalıyor olun, yeni bir gitar teli setiyle çalışmak zahmetli bir süreç olabilir. Aslında, yeni gitaristler bazen acıyı kaldıramadıkları için enstrümanı çalmaktan tamamen vazgeçerler.:(

Gitar eğitimlerinde en zorlanılan nokta ağrı sırasında sıkça ara verip verimliliği azaltmaktır.

Siz onlardan olmayın!

Eric Clapton’ın Gizli İksiri’nden, ağrıyı uyuşturmak için ipuçlarına kadar, tellerinize basarken parmaklarınızı sertleştirmenin bazı yolları tam da burada!

Oyunda Kalın

Bu süreçte parmaklarınız ne kadar incinse de, buna bağlı kalmak önemlidir. Nasır, bir gecede oluşmaz ve vücudun tekrar tekrar sürtünmeye maruz kalmasına verdiği doğal bir tepkidir. Sonunda ağrı azalacak, parmaklarınız nasır oluşturacak ve gitarınızı kolaylıkla çalabileceksiniz. Bundna emin olabilirsiniz.

Bazıları, her egzersiz seansından sonra parmaklarınızdaki deriyi zımpara kağıdıyla doldurmanın nasır oluşumunu hızlandıracağını iddia ediyor, ancak bu yanlış – tek yaptığı, yaptığınız herhangi bir ilerlemeyi yok etmek ve uzun süreli nasır oluşturmak için gereken baskıyı yok etmek… Başka bir efsane ise pratik yapmadan önce parmak uçlarınızı süper yapıştırıcıyla kaplamaktır. Ağrıyı geçici olarak azaltmaya yardımcı olabilir, ancak uzun vadede kesinlikle size yardımcı olmayacaktır. Artı, parmaklarınızı süper yapıştırıcıyla kapatmak hasara neden olabilir.

Acıyı Uyuşturun

Birçok gitarist, nasır oluştururken ağrıyı hafifletmek için belirli ürünlere güvenir. En popüler olanlardan biri de güneş yanığı ve boğaz ağrılarını gidermek için de kullanılabilen elma sirkesidir. Gitar çalışmadan önce ve sonra parmak uçlarınızı bir dakika kadar sirke içinde bekletin. Diğer gitaristler çalmadan önce ve sonra parmaklarına bir buz küpü bastırarak ağrıyı geçici olarak hafifletir. Diş ağrısı kremleri dahil topikal anestezik ürünler de çalmadan önce ve sonra uygulanabilir – sadece ürünün benzokain içerdiğinden emin olun. “Profesyonel” kremler veya merhemler kullanmayı tercih ederseniz, bir arama gitaristler düşünülerek üretilmiş çok sayıda acıyı hafifletici maddeyi ortaya çıkaracaktır. Bir ürünü satın almadan önce incelemeleri dikkatle okuyun – bazı kremler ve merhemler sık kullanımda klavyelerde leke bırakabilir veya rengini bozabilir.

Dezenfektanlar> Sabun

Ellerinizi yıkarken, ellerinizi defalarca sabun ve suyla yıkamak yerine susuz dezenfektan kullanmayı deneyin. Birçok sabun ve şampuan ürünü, parmak nasırlarının oluşmasına ters etki edebilen cilt yumuşatıcılar ve saç kremleri içerir. Bulaşık yıkamak, saç yıkamak veya ellerinizi suya batırmak için çok zaman harcıyorsanız, bu görevleri yaparken lateks veya lastik eldiven giyin. Su, sabun ve şampuanın yanı sıra cilt üzerinde geçici bir yumuşatıcı etkiye sahiptir. Her duştan sonra losyon sürüyorsanız veya çantanızda ya da masanızda bir şişe bulunduruyorsanız, tekrar düşünün. – losyonlar cildi yumuşatır, bu da sertleştirmek için mücadele ederken tam olarak istemediğiniz şeydir.

Gitar eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiler için Tıklayın.

Çok Sert Basmayın

Pek çok gitarist, özellikle yeni başlayanlar, gitar tellerine çok fazla bastırma eğilimindedir. Çalarken parmaklarınızı gevşetin ve parmağınız perdeyle temas edene kadar bastırın. Çok sert basıp basmadığınızı değerlendirmek için, normalde yaptığınız gibi bir akor veya teli perdeleyin ve basıncı biraz serbest bırakın. Hâlâ iyi geliyorsa, çok fazla bastırıyorsun. Aşırı parmak ağrısına neden olmanın yanı sıra, tellere çok sert basmak, hızlı veya verimli bir şekilde çalmanıza izin vermeyen gergin bir gitar çalma tarzına neden olabilir. Çok sert bastırmanın en büyük tehlikesi, kendinizi iyileşene kadar gitarı çalmayı tamamen bırakmaya zorlayabilecek bir durum olan tendinittir.

Eric Clapton’ın Gizli İksiri

Bu yöntem bazen Eric Clapton’un Gizli İksiri olarak da anılır, sürtünme alkolünün cilt üzerinde kurutucu etkisi vardır. Hem amatörler hem de profesyoneller tarafından kullanılan ovalama alkolü cildi sertleştirmeye yardımcı olur ve bazı durumlarda ağrıyı hafifletmeye de yardımcı olabilir. Bir pamuklu çubuğu günde 3-4 kez alkolle ıslatın ve parmak uçlarınıza sürün. Bazı gitaristlerin ciltlerini sertleştirmek için kullandıkları bir başka sıvı karışım da tuzlu sudur. Tuzlu su çözeltisinin anahtarı doğru miktarda tuz eklemektir. Tuzun gerçekte deriden nemi çekerek profesyonel gitaristlerin bile kıskandığı, balıkçıları nasırlarına sebep olduğu bilinmektedir.

Sadece Çalın!

Nihayetinde parmaklarınızda nasır oluşturmanın en iyi yolu çalmak, çalmak ve daha çok çalmaktır. Her seferinde birkaç dakika olsa bile her gün çaldığınızdan emin olun. Oluşturacağınız nasırların bakıma ihtiyacı olacaktır, bu yüzden oluşmaya başladıktan sonra gitar çalmaya uzun süre ara vermeyin. Gitarı eline alan herkes bir noktada ağrıyan parmaklarla uğraşmak zorundadır, ancak nasırlar oluştuğunda buna değdiğini göreceksiniz. – bu yüzden gitarınıza ve ellerinize sadık kalın ve nasırlarınız kısa sürede oluştuğunu kendi gözlerinizle görün.