Bareli Akorları Basmak İçin 5 İpucu

Sadece Gitar ailesi olarak bugün sizler için Bareli Akorları Basmak İçin 5 İpucu konusunu ele alacağız.. Özellikle gitar çalmaya yeni başladığımız zamanlarda hepimizin en korkulu kabuslarından biri de bareli akorları doğru ve temiz şekilde basmaktır. Bare akorlarının parlak bir şekilde rezonansa girmesini sağlamak, özellikle akustik bir gitarda gerçek bir zorluk olabilir. Fakat tüm bu zorluğa rağmen bareli akorları basmak için 5 ipucu var desek ne derdiniz?

Eğer cevabınız nedir bu ipuçları ise doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazımızda sizler için bareli akorları basmak için 5 ipucu paylaşacağız. Eğer siz de gitar çalmayı yeni başladıysanız ya da bir süredir çalıyor ama bareli akorları çalmakta zorluk çekiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

Gitar Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın.

Bareli Akorları Basmak İçin 5 İpucu

Sabredin, Vazgeçmeyin Ve Çalışın   

Barelerinizi ilk basmaya başladığınız anda harika ses çıkarmasını beklemeyin. Bare akorları çalma yeteneği kazanılmış bir beceridir. Parmaklarınızın sadece güç oluşturması değil, aynı zamanda akor şekilleriyle de rahat etmesi gerekir. Tıpkı notaları ve basit akorları çalmayı öğrendiğiniz gibi, bare akorlarını çalmayı öğrenmek bir süreçtir.

Doğru Basıncı Uygulayın

Sesi çıkarmak için parmağınızı dizelere sıkıca bastırmak önemli olsa da, çok fazla zorlamak istemezsiniz ve elinizi zorlama riski taşırsınız. Basıncı tüm dizeler boyunca mümkün olduğunca eşit tutun ve elinizi aşırı zorlamadan akoru temizlemek için ne kadar basınca ihtiyacınız olduğunu görmek için deney yapın. Doğru dengeyi bulun.

Düzenli Bir Program Uygulayın

Antrenman seansınızın bir kısmını bare akorlarına ayırın. Her şarkıyı onlarla pratik yapmayı alışkanlık haline getirin. Bir bare için açık bir akoru değiştirerek başlayın, ardından şarkıya yavaş yavaş daha fazla bareli akor ekleyin. Bir bare akorundan diğerine geçmeyi öğrenin.

Nirvana – Come As You Are

Come As You Are genellikle acemi gitaristlerin enstrümanı aldıklarında öğrendikleri ilk melodilerden biridir, ancak yeni başlayanlar için de süper kolay bir davul şarkısıdır.

Daha sonraki karmaşık yıllarının aksine, Dave Grohl bu şarkıda hiçbir şeyi fazla yapmadı. Temel olarak, iki ana bölüm vardır, ritimler çoğunlukla bir bas davul, trampet ve ride zilinin tipik kombinasyonuna dayanır. Nakarat, tom-tom’ları da içerdiği için biraz daha karmaşıktır, ancak geçiş hazır tabanla pasta yapmak kadar kolaydır.

Daha Düşük Perdelerden Başlayın

Parmaklarınız gerçekten zayıfsa, beşinci perdeyi barelemeyi deneyin. Gerginlik o kadar büyük olmadığı için ilk perdeden başlamaktan çok daha kolay olabilir. Klavye boyunca farklı yerleri deneyin ve ilk perdeye daha yakın ve daha yakın hareket ederek en rahat olduğunuz yeri görün.

Mola Vermeyi Unutmayın

Evet, bare akorlarını çalmayı öğrenmek biraz rahatsız edici olabilir, tıpkı nasır yapmadan önce notaları çalmayı öğrenmek gibi. Önemli olan üstesinden gelmek. Hemen hemen her bare akorunu çalacak gücü inşa edeceksiniz. Eliniz kramp girerse, kesinlikle mola verin! Ama sonra gelin.